ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ

Γεννήθηκε και αναπτύχθηκε ως ξεχωριστό είδος χορού στα τέλη του 15ου αιώνα στην Ιταλία, κατά την περίοδο της ιταλικής αναγέννησης, ενώ διαδόθηκε στην Γαλλία τον 17ο αιώνα, όπου και απέκτησε πλέον μεγάλη φήμη ως το καλύτερο ψυχαγωγικό μέσο της Αυλής, γι’ αυτό και η ορολογία του χορού κατά βάση αποτελείται από γαλλικές λέξεις.

Το μπαλέτο περιλαμβάνει ασκήσεις που βελτιώνουν την στάση του σώματος και το συντονισμό των μελών του, την αίσθηση του ρυθμού και τη μνήμη, ενώ καλλιεργούν τη δημιουργικότητα, την καλλιτεχνική έκφραση, τη χάρη, τη σωματική πειθαρχία και τη σωματική επικοινωνία με τους άλλους χορευτές.

Θεωρείται μία από τις πλέον υψηλόβαθμες  τέχνες, που απαιτεί πολυετή εξάσκηση ώστε να φτάσει κανείς σε επαγγελματικό επίπεδο. Στη σχολή μας διδάσκεται ελεύθερο μάθημα και μάθημα syllabus της ISTD (Imperial Society of Teachers of Dancing).

Η Imperial Society of Teachers of Dancing είναι μια εξεταστική επιτροπή με βάση το Λονδίνο της Αγγλίας που ως σκοπό της έχει τη διδασκαλία του χορού. Ιδρύθηκε ως  Imperial Society of Dance Teachers στις 25 Ιουλίου το 1904 στο Covent Garden του Λονδίνου και το 1925 μετονομάστηκε σε  Imperial Society of Teachers of Dancing  όντας πλέον ένα καταχωρημένο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Προσφέρει εκπαίδευση σε διάφορα είδη χορού με εξεταστέα ύλη για τους μαθητές καθώς και συγκεκριμένα μαθήματα κατάρτισης για όσους επιθυμούν να γίνουν Πιστοποιημένοι δάσκαλοι χορού. Είναι ο μοναδικός Οργανισμός ο οποίος καλύπτει όλο το φάσμα εξετάσεων χορού στον κόσμο.

Σήμερα, η ISTD αριθμεί περισσότερα από 7.500 μέλη σε περισσότερες από 50 χώρες ανά υφήλιο και διεξάγει 250.000 εξετάσεις κάθε χρόνο.

Στην σχολή μας χρησιμοποιούμε τις μεθόδους διδασκαλίας της ISTD οι οποίες δεν σταματούν να εξελίσσονται για περισσότερο από έναν αιώνα.

 

εκδηλωση ενδιαφεροντοσ

Contact Form