ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ (Modern Theatre Dance ISTD)

Η Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD) διαθέτει ένα από τα καλύτερα και διεθνώς αναγνωρισμένα συστήματα εκμάθησης μοντέρνου χορού.

Ο μοντέρνος χορός, που γεννήθηκε στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, έχει πατρίδες, την Αμερική και την Γερμανία. Μια τέχνη που ξεπήδησε μέσα στην κρίση του Μεσοπολέμου, αφομοιώνοντας πλήρως τις αντιφάσεις της περιόδου. Αναπαράσταση του σώματος με όργανο το σώμα του χορευτή, ο μοντέρνος χορός πορεύτηκε μέσα στις επαναστάσεις και τις κρίσεις που συντάραξαν τις δυτικές κοινωνίες, απορροφώντας τις νέες ιδέες και προσφέροντας νέους τρόπους έκφρασης και, ίσως, ύπαρξης, στα σώματα των αντρών και των γυναικών του 20ού αιώνα.

To Modern Theatre Dance, αναπτύσσεται και εξελίσσεται σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες τάσεις του χορού. Μέσα από μία προσεκτικά σχεδιασμένη και πολύ δοκιμασμένη εξεταστέα ύλη, που συνδυάζει μοντέρνο χορό, τζαζ και άλλα είδη χορού, οι νεαροί μαθητές εκπαιδεύονται να γίνουν πειθαρχημένοι  και πολυτάλαντοι  χορευτές με επαγγελματική συμπεριφορά απέναντι στο χορό και ν΄ αποκτήσουν ποικίλες χορευτικές δεξιότητες και συνεπώς μία πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση στο χορό.

 

Το Modern Theatre Dance είναι ένα ρυθμικό χορευτικό στιλ. Είναι συχνά, μέρος των παραγωγών μιούζικαλ και χαρακτηριστικό του γνώρισμα, η θεατρικότητά του. Αυτό το είδος  χορού περιλαμβάνει βήματα με μεταφορά, ψηλές κλωτσιές, πηδήματα και στροφές, που όλα απαιτούνε δύναμη και ευλυγισία. Είναι ένα ιδιαίτερα ενεργητικό είδος χορού. Παράλληλα βοηθά στη μάθηση ποικίλων στυλ χορού. Η μουσική συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία και ο χορός είναι μια δυνατότητα έκφρασης.

εκδηλωση ενδιαφεροντοσ

Contact Form