ΕΛΠΙΔΑ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ

ελπιδα ιακωβιδου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτη της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί.Πτυχιούχος του τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ. Πτυχιούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής χορού ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ με δίπλωμα πιστοποιημένης καθηγήτριας χορού από το Υπουργείο Πολιτισμού. Κάτοχος του Master Pedagogical Formation Certificate με επάρκεια διδασκαλίας κλασικού χορού του συστήματος Vaganova (Αssoc.Prof Kalina Bogoeva, Ακαδημαϊκό και Επικεφαλή του τμήματος μπαλέτου και Παιδαγωγική μπαλέτου στην Εθνική Ακαδημία (Sofia National Academy of Music/Pancho Vladigerov/Ballet Art Department). 

 

Aπό πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη ρυθμική και τον κλασικό χορό και στη συνέχεια με το μοντέρνο, το σύγχρονο (Limon technique) και το μιούζικαλ-jazz (Broadway theatre). Στα 12 της χρόνια έγινε μέλος του παιδικού χοροθεάτρου «Παρουσίες» της Μπέττυς Βυτινάρου συμμετέχοντας στις πρώτες επαγγελματικές της παραστάσεις. 

 

Μέσα στα επόμενα χρόνια έγινε κύριο μέλος της ομάδας, χορεύοντας σε πολυάριθμες χοροθεατρικές παραστάσεις όπως στο «Εκτός θέματος», «The Wall», «DNA …. έταιρον ήμισυ», «We’ll rock you», «Revolution». Το 2014 πρωταγωνίστησε στη χορευτική παράσταση “Mary Poppins” (παραγωγή Arte del Ballo). Το 2015 έγινε performer-χορεύτρια της ομάδας μιούζικαλ «Κ’S Blink» υπό τη διεύθυνση της χορογράφου Δ.Καστέλλου και της μαέστρου Δ. Αθανασάτου, ανεβάζοντας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τις παραστάσεις «All Night Jazz», «BROADWAY Nights» και «BROADWAY NIGHTS RELOADED».

 

To 2016 πρωταγωνίστησε στην παράσταση “Peter Pan” (παραγωγή Arte del ballo). Εχει συνεργαστεί με την ομάδα «Jazz Theatre Dance» του Χ.Κατίδη («BLACK ANGELS»), την ομάδα σύγχρονου χορού της Μέλπω Βασιλικού(«ΣΤΑΓΟΝΑ ΜΕΣΑ 2»), το παιδικό χοροθέατρο D-art της Α.Καλαϊτζή( «18+»), την ομάδα μιούζικαλ της Μαρία Στεφάνου («Ένα βήμα τη φορά», «ο Χάρτινος Κόσμος»). 

Το 2019 πρωταγωνίστησε στην παιδική χοροθεατρική παράσταση «Beauty and the Beast» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. 

 

Tη σεζόν 2021-2022 συμμετείχε στις παιδικές παραστάσεις του KOLOSSAION PRODUCTION: «Μάγια η Μέλισσα» σε σκηνοθεσία Μπίλιω Κωνσταντοπούλου και “ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ ΣΤΡΟΥΜΦΊΤΑ” σε σκηνοθεσία Νίκου Λιμνιού με περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο. Το 2022 πρωταγωνίστησε στην παράσταση “ALADDIN” (παραγωγή Arte del Balo) στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Ενεργό μέλος του Συλλόγου Χορού Βορείου Ελλάδος.

 

‘Εχει συμμετάσχει σε διαφημιστικό spot του Vergina Theatre του Regency Casino, σε τηλεοπτική διαφήμιση της εταιρίας ISOMAT με τον Ν. Βουρλιώτη καθώς και σε πολλά video clip kai video dance. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού χορού –ρεπερτορίου (Kalina Bogoeva, Tania Miltenova), σύγχρονου χορού – αυτοσχεδιασμού (Αθανασία.Κανελλοπούλου, Πλωτίνος Ηλιάδης, Τ.Καραχάλιος, Γ.Γιαπλές, Δ.Λαγουδάκη), κάρακτερ (Ιρίνα Κολιουμπάκινα- Ακριώτη), μιούζικαλ, acroyoga, διδασκαλίας χορού. Έχει διδαχθεί μαθήματα πιάνου για 10 χρόνια και έχει διετέλεσει μέλος της χορωδίας της Ελληνογαλλικής σχολής Καλαμαρί. Από το 2012 εργάζεται ως χορογράφος και καθηγήτρια κλασικου, σύγχρονου και μοντέρνου χορού σε αναγνωρισμένες από το κράτος σχολές χορού της Θεσσαλονίκης. Από το 2021 εργάζεται ως καθηγήτρια χορού στα Εκπαιδευτήρια Ε.ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ καθώς και στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.