μαρια λιβα

Γεννήθηκε στη Βέροια 

Ξεκίνησε την αθλητική της καριέρα σε ηλικία 4 χρονών στον ΑΠΣ <<Φίλιππος Βέροιας>> στο άθλημα της ενόργανης γυμναστικής. Στη συνέχεια σε ηλικία 8 χρονών ξεκίνάει την ακροβατική γυμναστική και από τότε έχει υπηρετήσει το άθλημα από πολλές θέσεις.

Το 1991 αποτελεί μέλος της πρώτης εθνικής αποστολής της Ελληνικής Ακροβατικής Γυμναστικής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λισαβόνας, ως κορυφή Ζευγαριού Γυναικών. Από τότε έχει λάβει μέρος σε άλλο ένα ευρωπαϊκό και ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ως αθλήτρια ενώ έχει επανειλημμένες πρωτιές στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΜΠΣ <<Κινησιολογία>> του ΤΕΦΑΑ Σερρών, του ΑΠΘ. Απόφοιτος με μεταπτυχιακό τίτλο της Εθνικής Αθλητικής Ακαδημίας Σόφιας Βουλγαρίας με ειδικότητα στην Ακροβατική Γυμναστική. Το 2006 αναγνωρίζεται το πτυχίο της ως ισότιμο και αντίστοιχο με τα απονεμόμενα από τα Τμήματα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού των Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από το ΔΟΑΤΑΠ. Το 2007 λαμβάνει την άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονήτριας ακροβατικής γυμναστικής A΄ κατηγορίας.

 

Έχει παρακολουθήσει τα παρακάτω σεμινάρια και σχολές: 

2022: Προαγωγή Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, Α΄ κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων Επιμόρφωσης αθλητικών Στελεχών, 2020:διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «GEM – Gender Equality Matters για εκπαιδευτικούς», 2020:e-Ημερίδα με θέμα: «Τεχνολογίες Μάθησης για την Ανάσχεση της Παρενόχλησης και της Κακοποίησης στον Αθλητισμό», 2018: Παρακολούθηση προπονητικού σεμιναρίου της Ευρωπαϊκής Γυμναστικής Ομοσπονδίας – Λαύριο 21-24 Ιουνίου, 2018: Απόκτηση διπλώματος διεθνούς κριτή ακροβατικής γυμναστικής κατηγορίας 3 από τη διεθνή γυμναστική ομοσπονδία, FIG – Λοζάνη 5-10 Ιουνίου, 2017: Προπονητικό camp Ακροβατικής Γυμναστικής της Ευρωπαϊκής Γυμναστικής, Ομοσπονδίας, Κάμτσια Βουλγαρία 7- 13 Αυγούστου, 2008: Δίπλωμα σχολής προπονητών τραμπολίνο από τη Γενική Γραμματεία αθλητισμού.

 

To 2018/2020/2021 διδάσκει στη σχολή προπονητών Ακροβατικής Γυμναστικής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

 

Από το 2018 έως σήμερα αποτελεί μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Ακροβατικής Γυμναστικής της Ελληνικής Γυμναστικής Ακαδημίας, είναι Διεθνής Κριτής και υπεύθυνη κριτών ακροβατικής γυμναστικής της ΕΓΟ.

 

Διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία ως προπονήτρια αγωνιστικής Ακροβατικής Γυμναστικής με πρώτες επιτυχίες στα πανελλήνια πρωταθλήματα στον ΑΠΣ ΟΡΦΕΑΣ Καλαμαριάς και συμμετοχή σε παγκόσμιους αγώνες ακροβατικής γυμναστικής μικρών ηλικιών. Αλλά και ως προπονήτρια μαζικού και σχολικού αθλητισμού, σε παιδικούς σταθμούς αλλά και στον όμιλο της ενόργανης του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου ΔΕΛΑΣΑΛ σε παιδιά ηλικίας 2,5-16 ετών.