ευη μπιμπιλα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

 

Η πρώτη της επαφή με το χορό έγινε σε μικρή ηλικία και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

 

Απόφοιτος της “Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ανδρομάχης Καφαντάρη”. Πτυχιούχος του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων της Γεωπονικής του ΑΠΘ.

 

Το 2010 παρακολουθεί το ετήσιο σεμινάριο εξελικτικών και δημιουργικών κινητικών δραστηριοτήτων (θεωρία της Veronika Sherborne) για παιδιά προσχολικής, σχολικής ηλικίας και για παιδιά με ειδικές ανάγκες υπό τη καθοδήγηση του Ζάχου Δημήτρη στην Αθήνα. Το ίδιο έτος, κερδίζει την πρώτη θέση και υποτροφία στον πανελλήνιο διαγωνισμό χορού “Τερψιχόρης Έργα” ενώ παρακολούθησε μαθήματα κλασικού και σύγχρονου χορού στην Basel Dance Academy στο πλάι της Galina Gladkova-Hoffman. Δύο χρόνια αργότερα, ύστερα από συμμετοχή σε σεμινάριο χορού στο Δήμο Θεσσαλονίκης με τον Rudy Bryans κερδίζει υποτροφία φοίτησης κλασσικού, σύγχρονου και τζαζ  χορού στην επαγγελματική σχολή χορού “Epsedanse” στο Montpellier της Γαλλίας.

 

Συμμετείχε σε μαθήματα με τους: Bruno Agati, Didier Brarbe, Claude Brumachen και Benjamin Lamarche, Rudy Bryans, Deborah Casamatta, Marie Christophe, Bruno Collinet, Frank Delevallez, Anne-Laure Giroud, Corinne Lanselle, Anne-Marie Porras, Constantine Tsakirelis, Benjamin Rataud.

 

Από το 2008 διδάσκει κλασικό και σύγχρονο χορό στη Θεσσαλονίκη ενώ παράλληλα έχει συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.