Ορθοσωμία- Ενδυνάμωση

Η Ορθοσωμία είναι ένα σύστημα, ένα σύνολο ασκήσεων που γίνονται στο έδαφος σε στρώμα, χωρίς ή με τη χρήση εξοπλισμού όπως mini ball, fit ball, magic circle, foam roller, elastic bands ή και με ειδικά μηχανήματα. Προσφέρει ενδυνάμωση και σύσφιξη όλων των μυών, αυξημένη ισορροπία και ευλυγισία σώματος, απώλεια βάρους και περιττού λίπους, χαλάρωση, διαύγεια και αρμονία σώματος και πνεύματος.

Δημιουργός αυτής της μεθόδου εκγύμνασης είναι ο γεννημένος στο Mönchengladbach της Γερμανίας από Έλληνα πατέρα και Γερμανίδα μητέρα Joseph Pilates . Κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η λανθασμένη στάση του σώματος και η ανεπαρκής αναπνοή ευθύνονται για την κακή υγεία των ανθρώπων. ΟJ.Pilates θέλησε να αναπτύξει μία ολοκληρωμένη, ποιοτική και αποτελεσματική μέθοδο εκγύμνασης, η οποία να γυμνάζει το σώμα χωρίς να αφήνει το πνεύμα αδρανές. Για το λόγο αυτό από τα πρώτα του κιόλας βήματα απέκτησε φανατικούς υποστηρικτές μεταξύ της κοινότητας των χοροδιδασκάλων και καλλιτεχνών.

Η μέθοδος αποτελείται από ένα σύνολο ασκήσεων που γίνονται στο έδαφος σε στρώμα, χωρίς ή με τη χρήση εξοπλισμού και με ειδικά μηχανήματα. Προσφέρει ενδυνάμωση και σύσφιξη όλων των μυών, αυξημένη ισορροπία, ευλυγισία και αρμονία σώματος-πνεύματος και σωστής αναπνοής.

Category:
Date: